Jag vill alltid vara bäst, säger unga autocrosser Vanek

Den snabbaste jag tillhörde på helgerna i Prerov, men i slutändan slutade han fel. “Det är otur. Vallade vi var först, men i den fjärde omgången för oss av okänd anledning började brinna buggy “, säger disappointedly Milan Vanek.

Den slutliga körningen avbröts, en bil förstördes i en brand, men det togs i drift, och sedan upprepa den slutliga inte starta. Klassificerades på tionde plats och tjänade tjugo poäng, vilket innebar kvar på tredje plats i ställningar i EM.

“Men om slutade han tvåa i finalen, det skulle innebära för mig att utvecklas på andra plats och totalt.Det var så jag kom nära honom “, ångrar han.

På spåret med den fruktade jättehoppbacken medan du trodde, han tar det som sitt hem och att det skulle hans största rivaler nedladdning. “Jag mår bra i Přerov och jag gick alltid relativt snabbt mot de andra. Den här gången vann vi också och körde de snabbaste tiderna den här gången. För mig är det en av de mest populära spåren och jag kan säga att jag är snabbast, säger Europas dubbla juniormästare.

Besvikelsen förstoras också av det faktum att bugin har en lokal legend av Ladislav Hanák. “Det finns många människor där, precis som jag.Folk såg att vi var snabba, men tyvärr det hände, vad som hände, “han inte vill att du ska oroa sig för.

I slutet av mästerskapet tre tävlingar kvar, är nästa redan pågår i helgen i den ungerska Nyiradu. Alpha Racing-ingenjörerna mötte utmaningen att blinka buggy. Till alla lyckades var de tvungna att arbeta över natten för att tillåta Vanek på drömmer om attacken mot mästerskapstiteln.

Från den nuvarande ledaren Peter Nikodemus skilde honom tjugofem poäng från andra tyska Steven Laubach tio mindre. På banan här visar att trots sin ungdom är minst lika snabbt som de gjorde, men det hindrar teknik.

“Efter resultaten av förra året i det nationella mästerskapet, förväntar vi oss att vi kunde vara hög i Europa.Men vi har en ny bil, så vi gjorde det första loppet motorn, differential transmission. Själv är jag nöjd, jag ledde ett bra resultat, tyvärr, vår teknik ändå på något sätt en besvikelse. Vår bil fungerade inte på något sätt, annars skulle det vara mycket bättre “, en tydlig Šumperk pojke.

Även om det första året bland vuxna Vanek kunde vara allmänt nöjd med tredje plats, kan inte tänka på det sättet. “Jag vill alltid vara bäst. Jag inser att nu skulle vara ryttarna framför mig tvungen att vara i trubbel och jag båda vinner, så det kan zadařit.Men allt kan hända och jag hoppas att det på något sätt fungerar “hålla sin optimism.

Det verkar som Vanek med ratten måste födas i själva verket till honom första gången han satt i tre år, det är då Pappa köpte honom en buggle och försökte åka på parkeringen. “Min far har redan tävlat, så jag skrattade runt bilarna. Det första loppet jag red när jag var fyra eller fem, och sedan dess har jag går “, minns början av en karriär.

Under de senaste åren, lyckades vinna flera titlar nationella mästare och de senaste två åren, dominerade EM i Junior Buggy . Övergången mellan vuxna var vid sjutton årsåldern. “Jag vet att det finns vissa saker jag måste lära och vinna med varje ras.Jagar den snabbaste men redan det första året och inte fel…”tankar vandrar till samma nivå som” om”.

Nyirád ungerska, italienska Maggiora och slutligen franska St. Igny de Vers, det här är de sista stoppen i EM-serien. Då kommer han Sumperk talang för att veta om dess premiär bland vuxna pryder europeiska medaljer, eller vad som kommer att färgen.