Historien om den gyllene dagen. Är meddelandet idag? Men jag har inget här med mig

Det sjätte hinderet är redan ledande. Den åttonde är framåt. För nionde blir hennes ben styva. Efter tio blickar längre fram för att få videoväggen kontrolleras rivaler. Det är avkopplande. När långt efter den stora gröna båge Littles och röd American Jersey Tate.

Det är min!

Och så historien upprepar sig.

Som förrförra Moskva avslutar Zuzana Hejnová framför målet med sina ögon över huvudet. Knyter nävarna och skriker med glädje.

Det blir den första tjeckiska idrottsman, som försvarade sin titel vid VM.Det är också den första kvinnan i historien någonsin upprepa triumf på många förrädiska spår 400 meter häck.

All smärta av förra säsongen, allt lidande, komplicerade avkastning och nervös sista dagen som om plötsligt förvandlats till en enda, allomfattande

“jag mår bra.”

mening De är där som en avrättning.

Om 13 timmar tidigare, efter att vakna upp till den sista dagen, talar fortfarande helt annorlunda. Det är kallt, det gör ont i halsen, i munnen en klump. “Jag är inte helt frisk”, medger han.

coach Dalibor Kupka nervös. “Bara att gå igenom och inte släppa ut det”, säger han höll henne upprepas.

“jag verkligen inte tänker,” försäkrar henne.

aktivera stridsberedskap hon sedan paradoxalt hjälpa motståndare.Rozcvičovacím tittar på stadion ikväll på Spencer, Littles, Petersen et al. “Varför är de så fruktansvärt nedslagen?”, Säger han.

Det är med dem i svolavatelně, hoppa här, medan andra ens rör sig, böjde huvudet. Hon sparkar upp henne. Talar till sig själv: Jag har bara att vinna! Faktum är att de åker dit för utförandet.

Från baserat på den viktigaste arenan och längs mållinjen pekar på blocken tunnel. Hejnová nejrazantněji tio meter framför andra. Som om det vore ett förebud om händelser att komma snart. Linjal hinder och långt efter de sju kvinnor som kommer att tävla om bestick.

Vitezslav Vesely just nu skickar förra spjut för Peking skuggiga himlen, men han flyger för låg och för en kort stund, bara för att 80 meter.Det glada steget, som sitter på bänken, har ett konstigt tomrum i den. Hans försök att försvara guldet slutar åttonde plats.

shoaling tvärtom är bara början, och med tjeckiska flaggor som har fastnat axel. Hackerskytten skakar hans muskler, drycker, studsar på kvarteren och knäböjer in i dem. På tal innan skottet Starter stadion tystnade plötsligt hör en tydlig ställning “Kom igen, Zuzka”

med leenden. . Huvudtränare Tomas Dvorak valde återigen samma ögonblick som den hör det verkligen

Förra året kunde jag inte ens gå ordentligt

Kocken är fantastiskt lugn i tribunen. “Det är guld. Jag har känt Zuzka tillräckligt länge. Det är som Bolt.Dvořák kommer ihåg två onödiga uppstart av Hejnos med skador förra säsongen, som hennes värkande kropp var ännu mer överväldigad. Eller vid årets europeiska lagmästerskap, där hon fortfarande var knuten mellan hinder, som om hon sköt ett soptipp. Och sedan på Diamond League i Paris, där allt plötsligt bröt. Ja, hon har redan öppnat den gyllene dörren.

Det återstår att göra.

Cassandra Tate skjuter som en rakett framför henne på sjätte spåret. Hej, hon lugnar sig i hennes sinne: Lugn, på vägen Tate är bara två meter framför dig, börjar du långsamt att få styrka i slutet. Racing börjar från det andra hindret.

Klockan kollar hur evigt den fjärde jamaicanska Spencer stallar och faller bakåt.Om en mindre rival, avfyrar huvudet.

Sex mer att gå.

“Jag körde det” Dvorak erkänner fjärde hindret. Då upplyser verkställande direktören de farligt snabba Littlesna vid den ovala kanten. “Den busken är särskiljande. Men jag är inte rädd för henne, det är fortfarande mycket ung flicka. ”

Hejnová rymde med skygglappar på. Den åttonde hinder du säger: Det kommer inte att lämna

Vad han vill, gör han det

en gång hade hennes äldre syster Michaela livliga drömmar där hon trodde vilken tid Zuzana hämtar. .Och drömmar är uppfyllda, sedan på banan

Den här gången Michael verkade allt annat än Susan Hejnová semifinal efter att han profete. “Finalen för 53,50 skulle vara bra”

Och sedan timer stoppar: 53,50

triumfer på den bästa tiden på året, med en prevalens av 44 hundra

från en läkare George Neumann får ersättning för tjeckiska flaggan…Inte exakt är detta med signaturer från tjeckiska mästare i världen. Han shoves henne över axlarna och cirklar runt.

“Bra”, säger Kupka henne när hon kommer.Men det är också tränare för maximalisterna, tillägger omedelbart. “Du är lite kyld, va”

“Ja, tack”, skrattar Hejnová

Hon ger sig ut på en lång marsch längs reportrarna , prata och prata, att jämföra hans seger i Moskva 2013 och Peking 2015. “Här gyllene uppskatta mer eftersom vägen till titeln var så tung. Försvara är svårare. Trycket ökades. För ett år sedan kunde jag inte ens gå ordentligt ”

Var? För en medalj? Nu

skulle förmodligen talade under en lång tid, men plötsligt störs av arrangören: “Du måste ceremoni”

“redan i dag? Jag trodde att det i morgon. Jag har inte något, bara elastiska byxor. Jag ville att redigera, njuta av det. ”

Men programmet är obeveklig mästerskap.Eftersom taleskvinna Caroline Faroe expedition får du gruvarbetare ceremoniella jacka, iklär henne och går till podiet.

“World Champion, Susan Hejnová” ljud från högtalarna.

inringning två amerikanska flaggor stiga till toppen masten tjeckiska. En 28-årig kvinna som upplyft henne här, sjunga nationalsången.

I sin stellar 2013 vann tretton tävlingar i rad.

Nu har det på sin meritlista sex.

“Och det är så coolt. Nu även vinna den sista Diamantovky i Zürich – och nästa år de olympiska spelen. Och det blir bra, eller hur? “