European League är vår, njuter av Split. Legends of Hajduk döljer dock jägarna

Matchen börjar på torsdag kväll klockan åtta, och fans av Hajduk är glada. Sade på onsdagen manifest rida började vid nio på kvällen och direkta vittnen identifierade henne som ännu mer spektakulär än den från 1995 då Hajduk välkomnas i öppnings Champions League kvartsfinalen berömda Ajax, den senare vinnare.

“När det såg ut inför matchen, knappast föreställa sig atmosfären som väntar laget Liberec Poljud-stadion.Han är redan slutsålda i veckan och Hajduk kommer att köra nästan 35.000 tusen strupar “, skriver Split dagliga Slobodna Dalmacija och med en viss glädje och tillade att från Liberec kom bara fyra hundra fans. “Och enligt tjänstemän Slovan den mest vad någonsin utfärdats till arenan motståndare, tjeckerna är bara annorlunda…”

Coach eldbrand: inga bekymmer

Hajduk besegrade på söndagen i ligan liten grupp Osijek 3: 0: e Coach Damir Burič var vana att göra poäng. “Var inte orolig.I kampen för Europa League, medan vi väntar på en starkare motståndare, men vi vilade spelarna är strömförande och redo att ge en mycket bättre prestanda “, säger tränaren.

optimistiska atmosfär inte passade vyer legenden Hajduk. “Mitt hjärta säger proceduren är favorit till Hajduk, men Slovan välförtjänt vann hemma och visade att han har satt ihop ett välorganiserat lag”, säger Drazen Mužinič som representerade Jugoslavien i VM 1974.

“i Liberec de spelar hårt, inga mer betydande svagheter märkte jag.De har valt kända namn, men i slutspelet i Europa League kommer naturligtvis få en chans “, tillägger han.

På liknande sätt övervägs Zlatko Vujović, också representativ för den tidigare Jugoslavien och deltagare minnesvärda dueller Hajduk med Sparta Prag i kvarteren UEFA Cup 1984 när den har varit mer framgångsrika hans team (0: 1 och 2: 0 efter förlängning) .

Torcida skapar cirkus

“en-mål förlust i Liberec är farligt. Vi har ett ungt lag och i liknande spel spelar de rollen av erfarenhet och förnuft, inte hjärtat. Hajduk måste spela klokt och försiktigt, eftersom att få ett mål hemma, skulle han ge er tre…Jag föredrar att tänka på det.Men bara lite erfarenhet att spela för handen Liberec “, säger han funderar.

Enligt både bör dock kompensera för bristen på erfarenhet turbulent miljö i Poljud-stadion. “Tjecker är vana vid att deras” teater “publik, och när den kommer in i pannan, när de hör pandemonium som skapar Torcida kunde znejistět,” förväntar Mužinič.

“Det är rätt, på Poljud kommer inte att höra sin egen och frågan är om Liberecs någonsin har upplevt det, “Vujovič nickar.

Hur kommer laget från staden under Ještěd att rekommendera det förväntade helvetet?