Hur passerade “Leipzig”?

Ompröva det fjärde målet i målet “Leipzig”, för att förstå i allmänhet vad jag pratar om, snälla, bara njut av kombinationen.

När HMO eller CZ startar en attack placeras fullbacken och vingen ungefär på samma linje och bildar därmed en triangel som kommer att ligga till grund för framtida kombination.

Vidare är i detta område det maximala antalet spelare ritade tillsammans, som med hjälp av ett litet pass försöker få ut en fullback eller vingutrymme. I sådana situationer dras även LBZ till den högra halvflanken för att hålla attacken i en ryck till centralzonen eller genom diagonal öppning.

Allt är byggt runt Payet, hans bias och syn på fältet i de flesta situationer blir bara nyckeln som kan spricka motståndarens tryck.

I exemplet nedan öppnar Dimitri på halvflanken och släpper ut zonen för Sansons ryck, där den senare får bollen efter den klassiska väggen.

En av huvudorsakerna till nederlaget i den första matchen är inte riktigt det vanliga systemet i 3 CZ, vilket inte var fullt utarbetat. Faktum är att inledningsvis fyra försvarare kom ut, bara en nominell PZ Sakai spelade faktiskt den tredje centrala.

Hela flanken var Sarah, men på motsatt sida var Amavi och Okampos wingback. Detta komplicerade väldigt väldigt bra under press, eftersom attackerna från “OM” alltid är till höger, där en spelare var triten nog.

Den enda lösningen här var igen Piet. Han agerade ofta som en ving, som öppnade vid kanten. Men då ledde fältets centrum, eftersom ZPZ inte alltid stod högt och fruktade motattack.

I andra benet var det tvärtom. Samma schema med tre CZ, men med mättade höger och vänstra vänstra flank. Fram till 28: e minuten spelade Sakai CZ, och den högra flanken mättade Sarr och Thoven. Och efter skadan blev Bono Sakai en lateral, och hans plats i försvarets mitt tog ut på Remy-fältet.

Den största nackdelen med “Marseilles” är ett svagt försvarsspel. Och för det första handlar det om supportzonen. Så missade det första målet från “tjurarna” – konsekvensen av precis samma defekter Sanson.