Kazakas saga: Sex år efter etableringen av klubben är Astana i Champions League

På onsdag kväll, efter ytterligare kazašští fans som reste till Cypern för att hämnas match mot Apoel Nicosia, titta i misstro. Är det sant?

Deras team visade att det är den mest prestigefyllda klubbtävlingen i världen. Tack Džolčijeva mål i matchen var hemma jednogólový bly och även Cypern inkasserades i ett helvetiskt miljö för att överleva och hade gott om andra möjligheter, äntligen firas. Processen gav honom ett skott Srba Maskimovic sex minuter före slutet.

“Det är en stor seger för Astana och för hela Kazakstan”, jublade bulgariska coach Stanimir Stoilov, taggiga hårig kille som fans kommer att minnas för alltid. “Allt vi nu fira, jag känner omkring mig enorm entusiasm.” Home

Varför gick så snabbt?Hur är det möjligt att sex år efter att Astana arena sparkas för första gången i bollen, är klubben i Champions League? Svaret är enkelt: från början var det pengar. Massor av pengar.

Astana stöddes av en rik sponsor, KTZ-järnvägsbolaget. Lokomotiv, som laget heter under de första två åren, lockade omedelbart kända namn efter starten. Kanske den långvariga Spartak Moskva kapten Jagor Titov eller en annan erfaren rysk mittfältare Andrei Tikhonov. Och målen blev skjutna av Baffour Gyan, en före detta liberec-anfallare.

Så under det första året slutade laget andra, nästa säsong fjärde, men vann hemmalaget.Men porten till Europa förblev stängd: för att kunna spela Europa League, måste denna klubb vara minst tre år…

Först och kom bara under 2013, enligt tjeckisk coach Miroslav Lamb, som också lyckats Astanu att leda i hemmalaget triumf. Den bulgariska Plovdiv men i den preliminära omgången av European League misslyckades: i två matcher laget fick sex mål, och han gjorde inte ens en

Men redan i Astana förra säsongen visade att det skulle ha att räkna.. I kvalrundor kan hantera Pjunikem Yerevan, Hapoel Tel Aviv och AIK Stockholm tills den slutliga play-off hennes deltagande i gruppen tog en stark spanska Villarreal.Men det var viktigt att laget för första gången i historien, vann den inhemska ligan och Stoilov kunde börja förbereda spelarna att kämpa för Champions League.

är ett utmärkt beredd, även om några av dem räknas. Astana knackade första slovenska Maribor, då Finlands HJK Helsingfors och slutligen Apoel. Varje hem har beslutat om konstgräs, där motståndaren spelar hårt.

Den ovanliga ytan, kan det vara ett vapen för den grundläggande gruppen. En av de få, som redan är kända – ett lag fullt av okända namn, eftersom vissa kända motståndare fruktar allierade. Huruvida Astana los några utmärkelser motståndare är helt klart den största outsider i tävlingen.

Men tränaren Stoilov anser att skandalen inte. “Visst kommer det att bli svårt. Men vi får några punkter “s. “Och framför allt kommer att njuta av.Vi är så glada! ”

Fotbollsverdenen är mer nyfiken: hur är det med det första kazakiska laget i Champions League?