Liberec försvarare Bartosak: Jag har en dröm. Och mot Split vill jag ha ett drag

Från Zilinas näst största Žižkov, som är störd av existerande problem, ledde han till Liberec på sommaren med några lagkamrater och tränare Trpišovský. Här blinkade han in i baslinjen på vänsterkanten och sedan dess har han varit en av Sloveniens bästa spelare. Den diskreta spelaren har blivit ett oväntat stöd.

Idag väntar Bartosak på en stor dag. I Split kan Liberec göra framsteg till basen av European League.

“Det är en saga för mig, jag föreställde mig inte ens det. Eftersom jag var liten tjej ville jag stå på fältet och spela europeiska cupar.Och nu är jag uppfyllda “, säger 25-åriga begåvad fotbollsspelare

Innan engagemang i Liberec arbetade han Lukas Bartošák Zizkov

Home vinner 1: 0 i öppningsmatchen play-off näst viktigaste Den europeiska konkurrensen anses vara ett bra men knepigt resultat. “Men jag tror i Split vstřelíme mål och jag kommer att ta hand om det.”

Även förra säsongen i den andra divisionen upplevt en blygsam publik bakgrund nu väntar han Split bokstavligen helvetet. Vid utsålda arenan Poljud Hajduk kommer att uppmuntra 35.000 vilda fans. “Vi har redan visat vad de kan göra, och att det fanns endast omkring tusen. Det kommer att bli ännu mer turbulent i Split. Innan en sådan bakgrund, jag aldrig spelat, men jag ser fram emot.. Jag hoppas att det vyhecuje, “tror Luke Bartošák

Liberec startade söndag med en hemmaseger 2: 0 mot Teplice, som slutade en serie av tre ligan drar. “Jag tror att det kommer att hjälpa oss, även om vår prestation inte var perfekt. Men vi gjorde det. ”

Bartošák medger att ibland är svårt fokus på den inhemska ligan. “Jag tror att under det europeiska förfarandet för gruppen är vårt största mål.”

Från Hajduk Split i Adriatiska havet förväntar ett helt annat spel än en vecka sedan U Nisa. “Hemma kommer de driva, eller något annat de har inget val eftersom de behöver för att göra mål. Vi kommer att spela på raster och vi hoppas göra mål “, säger Bartošák. “Hajduk har makten, särskilt i offensiven -har snabb och stark teknisk ytter och anfallare.När uhlídáme tror jag i processen. ”

Efter den första matchen i ligan och första ligamål i den första matchen i Europa skulle utvecklas för gruppen var för Luke Bartošák nästa års stora premiären.