Running next door, korsar skuggan. När friidrott (ej) gäller

Vad hände? Fråga sedan om atletisk aska. “Mitt huvud ont”, säger jamaicansk raket och Brit kommenterade: “Jag ville bamboozle så nära bakom henne, eftersom jag visste att det förmodligen diskvalificera” Vad alla väntar på kommer inte att ske. Regule är flexibla och Jamajčanka får halvfabrikat.

Petr Svoboda svängningar i block, ett högteknologiskt Seiko utvärderades som tjuvstart och Cech domaren visar ett rött kort. “Men jag höjde inte mina händer eller fötter från marken”, motsätter sig hinderet. Tjeckerna protesterar och frihet, utan att gå ett steg, kommer att gå fram till semifinalerna. Han släppte ut på torsdagen.

Fallet kan innebära ett farligt prejudikat, men visar igen atletiska regler efter kinesiska.Då James Vadlejch fotsvamp inom sektorn, kliva det en skugga av sig själv och kommer att avslutas i kvalet. “Domaren var nästan säker på att jag hade linjen rörd”, säger tjeckiska muskulös men varken protest fungerar inte.

British heptathlete Johnson-Thompson var återigen en lång köpslående i dálkařském sektorn avtryck spets toppar i model det förmodligen en medalj. “Katastrof!” Cries vícebojařka, som var nära till silver. Smaka rätten att gå vidare till den slutliga avståndet.

Sådana motsättningar är Orwellian VM.Alla är lika, men vissa…”Det bör noteras att vi är ett mycket atletisk ovanlig plats som inte har någon tradition”, säger Alfonz Juck, sportchef i Golden Spike, den största atletiska händelsen i landet. “Följaktligen finns det hela händelseförloppet, och i synnerhet hur de domare.”

Och så verkar det ibland att reglerna i Kina är inte allt. Vad domare till sina olika tolkningar.

Vadlejch kinesiska röd flagga upp, men hans kollega i loppet Campbell-Brown inte märker att han ser hela stadion. “Det är den första signalen att gå,” säger Juck. “Men utan protest var det inget att göra.Och världen det gör nu en bra dag. ”

Slovakiska Juck chef är en man med djärv innovation. På Spike hade organiserat för Bolts 300 meter ras i Ostrava är tid mäts vid 100 yards och utgångar timme. Och nu uppmanar världens friidrott att återspegla den framåt och moderniseras vissa regler.

“Att race kunde gå smidigt”, säger han, med hänvisning till Juck långa diskussioner med skiljemän. “Han spelar med en hundradels millimeter, och ibland finns det beslut som verkar orättvist. Men den nya ledningen kommer friidrott och jag tror att med tanke på den situation som vi upplever här, det sker en förändring av regler. “