Förra säsongen var framgångsrik för en begåvad belgier

I början av denna säsong i Premier League är Zinchenko villkorslöst ett viktigt vänsterhelt fullbacklag. Denna position är naturligtvis inte hemma hos spelaren, men där är han kanske ännu mer användbar för Manchester City än i mitten av fältet. Observera att Alexander passar perfekt in i spelet med bollkontroll och genomförandet av en enorm mängd arbete. När det gäller antalet givna sändningar ligger Zinchenko för närvarande på andra plats bland alla spelare i den engelska Premier League. Ukrainaren har 394 pass, vilket är näst efter Liverpool-spelaren Robertson, som har 416 assists.

Naturligtvis är Zinchenko fortfarande långt ifrån statusen som en systemviktig fotbollsspelare i laget, men hans framsteg under det senaste halvåret är så uppenbart att ukrainaren definitivt borde titta närmare på den aktuella säsongen. Tänk om hans “stjärna” var långt ifrån helt avslöjad, och säger, den nya Philipp Lam kommer att växa från Alexander?

Kevin DE BRAINA – 28 år gammal
Förra säsongen var framgångsrik för en begåvad belgier. På grund av en knäskada missade han större delen av säsongen, och när han återvände till fältet hade han svårt att komma in i spelets tidigare rytm. Men före början av den aktuella säsongen, som blev den elfte för De Bruyne i en fotbollsspelares professionella karriär, publicerade Kevin en video på sin sociala mediesida, från vilken det blev tydligt att tidigare skador och svårigheter bara motiverade honom att växa och gå framåt så snabbt som möjligt.

De Bruyne är redan 28 år gammal, men han har definitivt inte insett hälften av sin galna potential. I början av säsongen litar på Guardiola på belgieren och han återbetalar generöst tränaren med assists – i fem matcher i Premier League har Kevin fem assists och ett mål på sitt konto. Om De Bruyne lyckas upprätthålla en liknande takt under hela säsongen, kan han nästa maj påstå att han inte bara har titeln som bästa spelare i Premier League 2019/20, utan också ett stort antal titlar från Manchester City. Och detta är långt ifrån framsteg, eftersom De Bruynes förmåga att skapa är fantastisk – det är inte för ingenting att han nu är ledare för Premier League när det gäller antalet nyckel- (8) och smarta (18) program. För dem som förstår vad dessa siffror betyder kommer kvaliteten på fotboll som Kevin demonstreras att bli uppenbar utan ytterligare ord.