Jag är hungrig, säger Zlins anfallare Vyhnal efter att ha återvänt till domstolen

“Vi är hungriga för jag har inte spelat på länge. Jag fick möjligheten, så jag ville göra poäng. Och jag är glad att det lyckades, ”sade Vyhnal efter lördagens seger över Karviná, vars poäng han öppnade med sin rubrik. På våren hanterade han bara tre ligamatcher, från aprilsvärdet mot Ostrava och letade efter en ny start i den högsta tävlingen på ett halvt år. Han slogs ut länge av en slitsad häl i kombination med inflammation.

”Det gjorde så mycket att jag inte ens kunde gå. Jag visste inte vad jag skulle göra med det. Jag fick injektioner, blodplasma, säger Vyhnal, som så småningom kom ut ur problem. Det tog tid. ”Det blev bättre.Men före varje träning måste jag träna min enda sula. ”Tillbaka till uppställningen fick han hjälp av skadan av Poznars attackerande kollega med Ironman. Han spelade den andra och segrande halvtiden mot Sparta och sprang för Karvina i öppningen elva. Han lyckades äntligen en timme och en fjärdedel innan han ropade på ett byte.

”Jag uthärde vad han kunde. Då var det inte längre möjligt. Från sextio minuten andades jag, och under första halvåret kom jag in i näsan, så jag andades dåligt, ”sa Vyhnal, som förutom målet också blinkade en pimpsten i tvärbalken.Han gladde honom äntligen två gånger på lördagen.

“Jag fick äntligen ett mål för Berky,” nämnde han Milan Berkovecs målvakt Karviná, som han är kopplad till med nästan ett syskonförhållande. ”Vi känner varandra som bröder. Vi har varit i Slavia sedan vi var tio år gamla och vi har straffat oss efter våra övningar.

Nästa match i Eden mot Slavia kommer också att vara speciell för honom: “Jag växte upp där, det är mitt lag. De har en vacker stadion, matcher mot Slavia och Sparta är en semester. Jag ser fram emot det, ”sade Vyhnal.

Om han inte förråddes av sin hälsa, borde han inte saknas i Zlín-serien. Även om han nästan föll i fotbolls glömska visade han att han alltid måste lita på honom.