Ny säsong, nytt hopp. Brno-anfallaren Skoda rapporterar en återkomst

Det har gått nästan ett år sedan du kunde lura dig så här efter en fotbollsmatch. Han hade kämpat med sina skador på bäcken och ljumsken under den senaste vinterpausen, även om han hade gått samman för ligavåren, men han hade redan lidit. I juni fick han genomgå en operation som han ville undvika.

Han började träna igen under den nya säsongen i andra ligan; han hade kört och fångat upp den första månaden och förberedde sig för de senaste två veckorna med laget. Med ett nytt hopp kommer Skoda att göra det han först försökte göra i februari, när han återvände för första gången, och att problemet hade lösts.

genom smärta. De tre senaste varvarna kunde inte göras alls. Det sträckte sig tills nu. Det gjorde ont trots att jag rullade över i sängen, även om jag inte gjorde något.Kirurgi hjälpte mig. Jag är glad att det är över, sade 30-åringen.

Skoda och Magera sida vid sida? Šustr vet hur man bygger dem.

På bara tio minuter visade Skoda på söndagen hur Zbrojovka kunde vara giltig. Han skapade en chans med en passning, och de andra två med ett idealiskt val av plats i straffområdet fick. Det missade bara ett mål. I båda fallen avfyrade han benet, båda sköt från målvakten Martin Šustr från Vítkovice med stor ansträngning.

„Michal är en spelare som kan lösa spelsituationer runt kalk, han kan komma i mål och hans mål är bra.Han har extraordinära saker, ”sade Brno-tränaren Pavel Šustr och bedömde potentialen hos den länge saknade Škoda. I en relativt säker situation försökte han vad han redan hade i huvudet, nämligen att de höga och produktiva Magera-döttrarna kunde komma överens med Škoda.

“Varför kan de inte? Skodas inlägg ligger under angriparen i stället för den så kallade smartare spelaren. Meggy (Magera) är en typisk medium anfallare, ”förklarade Šustr.

Med sitt missade comeback oroade sig inte Škoda för mycket. “Jag är väldigt glad”, log han. ”Jag missade (i en chans) bollen, målvakten tog den bra, men vi vann 4: 1, så jag är inte ledsen.Jag är glad att jag fick några chanser och förhoppningsvis blir det bättre från match till match. Det viktigaste är att vi har vunnit och att jag kan spela och träna utan smärta, sade han.

Han kände sig inte dålig med sin prestation. ”Jag hade några kontakter med bollen, jag tror inte att jag gjorde något fel. Bara att jag inte gjorde mål. På träningen är det annorlunda, det finns mycket ballong, så ibland hindrar jag. Detta är (efter en paus) förmodligen normalt, sade han. De senaste nio månaderna hade varit mycket svåra för honom. Zbrojovka förlorade på våren, föll genom bordet och kom så småningom ner från den första ligan, som Skoda såg tillsammans med några andra lagkamrater från tribunen.Och när den andra ligan startade i Brno, satte han sig ner igen.

Så när tränaren Šustr berättade för honom i veckan före matchen mot Vítkovice, om han förberedde sig som en del av line-up, beräknade han inte från halva eller i slutet. ”Jag måste göra mitt bästa. Om tränaren sedan bygger mig, eller vilken plats den kommer att vara, kan jag inte längre veta, ”sade Škoda.