Samtidigt studerade Oblak spanska

I huvudstaden i Spanien, Jan, gick allting fel: han skadades under försäsongen och Simeone valde Miguel Moya som huvudmålvakt. Det var helt enkelt ingen chans att visa sig. Ja, jag lyckades göra min debut i Champions League, men flera misstag ledde till “madras” nederlag.
Lyckligtvis gjorde den berömda fjädringen av molnet sig själv. Någon i hans ställe skulle ha tvivlat på hans styrka, men inte han. När Moya fick en skada fick han en chans igen. I spelet med Real blundrade han inte, och Simeone hade först tanken att ett dyrt köp verkligen skulle kunna hävda att vara “mainstream”. Från och med det ögonblicket växte moln och tillade kvalitet och rykte.

De Gea slovenska spill. Hur Jan Oblak blev till världens ledande målvakt

Samtidigt studerade Oblak spanska, vilket hjälpte honom att arbeta tillsammans med försvarare Diego Godin och José Jimenez. Flera årstider har gått, och han har stärkt sin status som en av världens bästa. Tre troféer Zamory i rad – bara början. Två mer, och han kommer till Victor Valdez och Antoni Ramallets, och då kan ingen neka titeln på en av de största målvaktarna i ligan.

Över 86 matcher höll han porten 50 gånger intakt. Denna säsong nådde han märket 100 “torra” matcher – det hände under en konfrontation mot Borussia Dortmund. Numren indikerar att Oblak är en av de svåraste målvaktarna, tillsammans med Alison Becker. Statistik i 55% av “torra” spel – inte en sjukskrivning.

Självklart finns det problem. Jämfört med andra mer moderna målvaktar verkar den slovenska vara mer archaic. Han är en mästare i lek med händerna, men det är värre med pasami. Kanske var det därför inte Pep Guardiola, Maurizio Surry och Jürgen Klopp bråttom för att köpa den.

Hans höjd är 188 cm. Perfekt för en målvakt. Snabbare, smidig och hoppande, han är alltid lugn, sparar under markiser och hoppar vid attackernas fötter i sista stund. Exempel på fans har länge hävdat att det finns ingen i världen bättre än honom.