FRIHET: Extra fol. Ishockeyboomen kommer att gå till en historisk nedgång

Det finns andra åsikter. Chomutov-tränaren Růžička försvarar extraleague. I juni 2016 bröt angriparna Chytil från Zlín och Nečas från Brno till första omgången av NHL-utkastet. Liberec och Třinec gick in i Champions League-semifinalen förra året. Under 2017/18 sjönk deltagarrekordet. Så varför striktheten? Framgångar är fragmentariska. Och i en nådelös jämförelse med det förflutna, nästan noll.

Av guldgenerering. Inte ens den planerade avkastningen av vilande Erat kommer att lindra ligan av provinsiell karaktär.Semesterutgåvan av The Hockey News i Kanada firade hockeymästare, bönder, junior, kvinnlig, universitet, svenska och finska mästare, men kometens seger i Brno var inte en linje.

En gång på arenorna – snarare av en slump – en spirande stjärna flimrar, försvinner Unibet omedelbart utanför gränsen. Extraliga plundras. Det förstörs främst av den långsiktiga försummelsen av ungdomsutbildning. Många ägare och chefer avledde statliga och federala subventioner från det och myntade filosofin: Varför betala med barn när jag kan köpa en färdig spelare?

Endast Zlín har majoriteten av avkomman, Liberec och Vítkovice nästan hälften av uppställningen.På andra håll anställs rikliga utländska spelare, lettier, slovenska, mestadels andra klass slovaker och kanadensare av femte kvalitet.

Klubbar skapar inte lager av talanger för framtiden. I motsats till världstrenden ger de ungdomar chanser bland vuxna efter en nypa. Konstigt på fansens fantastiska historia och lojalitet. De drar nytta av bara tröghet. De överlever tack vare gynnsamma ekonomiska förhållanden (människor i bom har pengar för underhållning).

Det finns fler problem. Till exempel snedvrider lokala specialbetalningar för avgångsvederlag miljön. På isen fastnar det i en föråldrad, vänta, bakåtstil i fri takt.Spottarna lurar av jakten på framsteg, och pionjärerna i modern stil fördrivs (se fallet med tapestry i Ústí nad Labem). Tränaren Říha klagar över att det inte finns någon att ta från extraleagen till den “dåliga killen”. Hans assistent Reichel säger att spetsen är någon annanstans.

Den gyllene hockeyvenen försvinner. Minskande landsmän i NHL. Landslaget har medaljerat utan medaljer sedan våren 2012. Och klubbarna är bara intresserade av sin egen fördel här och nu. De ägnar liten uppmärksamhet åt det bredare sammanhanget, utvecklingen och framtidsutsikterna.Men om ägarna och cheferna inte vaknar kommer elände också att gripa deras verksamhet. Med tiden kommer tittare och sponsorer att förstå att den extra ligan inte längre är något extra.

More: https://aposto.club