Varning för Litvínov. Under de senaste tio varv är det de svagaste i Extraliga

”Vi har inga poäng registrerade tidigare den här säsongen. Tillbaka till jobbet! ”Befallde Litvínov-kaptenen Michal Trávníček. Hans Verva rullade extraleagen och dominerade bordet tack vare de sex första segrarna i rad, nu är det upp till sjunde med 28 poäng. Men se upp!Pirater har gjort det bättre de senaste tio varv, även om de fortfarande är förankrade till botten.

Här är beviset.

Pirater: 11 poäng, 3 segrar, 23 mål, 30 insamlade .

Verva: 8 poäng, 3 segrar, 12 (!) mål, 28 insamlade kontanter.

Litvínov är den svagaste i hela Extraliga under de senaste 10 varv! “Om vi ​​inte är ödmjuka och inte spelar vad i början av säsongen, kommer vi knappast att vinna”, tränade Milan Razým förtvivlad efter lördagens hemkrasch 3: 4 med Pardubice. ”Vi är oroliga av dålig produktivitet, vi har inte kunnat göra fler än två mål per match sedan runda 5. Vårt spel faller sedan i förtvivlan. Jag vill inte förneka killarnas ansträngning, men hockey blir mindre och mindre.

Detta var sant i ett derby som inte gav någon skönhet, bara envishet.Och det bekräftade att Litvínov knakade i maktspel. Återigen var överlägsenheten inte farlig. ”Vi gjorde inte ett mål på elva matcher där vi förmodligen är unika i extraleagen. Och det är där jag ser vår huvudsakliga snubblor, utropar Razým. “Vi är osäkra i magspel, vi kan inte påskynda spelet, vi gör oförutsägbara saker som vi inte tränar.”

”Det var lite av ett magspel och det störde oss, det var en välformad formation på sommaren.Pojkarna måste vänja sig vid den nya kompositionen, säger Trávníček.

Även i spelet av balanserade spelare är Litvínov inte lika farlig längre, han saknar virvlande rörelse som tidigare, territoriell och skjutande överlägsenhet är värdelös. “Vi kan inte skapa riktiga chanser,” beklagar Razýma. Enligt Trávníček finns det ingen permanent dämpning: “Efter en bra start kom det dåliga mellanrummet och nästa paus är ännu att komma.” Jämfört med den tragiska starten stiger den, men fortfarande inte tillräckligt. “Om du har 11 poäng är du fortfarande lite fast”, säger framåt Pavel Klhůfek. “Vi vill spela ganska bakåt och inte göra mål nu.”Förlust till icke-hinder är 9 poäng. “Några sekunder efter det ledande målet satte vi en tvärbalja, vi kunde bryta Litvínov och alla skulle bära oss på våra händer för att försvara det,” säger Klhůfek. “En ledning på 2: 0 skulle ha varit olöslig för Verva,” såg han att Litvínov var oenig.

Men till och med piraterna är det inte. “Vi saknar lite hunger och önskan att göra mål,” säger Jan Šťastný. Han tror att den kanadensiska målvakten Justin Peters kommer att plocka upp piraterna, en ny förstärkning. ”Han höll oss i derbyen, gav oss en chans att få poäng. Laget kommer att vara mer säker. ”

Efter den nationella pausen i Litvínov onsdagen den 14 november, Karlovy Vary, kommer Chomutov inte att vara på fredag ​​16.November tillbringar han hemma på Sparta.