Fotbollsspelare har ingenstans att träna. Ostrava löser bristen på utrymme

Banj Ostrava fotbollsspelare kommer att fortsätta att spela den nationella ligan på kommunala stadion i Ostrava-Vítkovice. De har möjlighet att träna på Basal på två platser.Bakgrunden är där, säger Martin Stepan, Biträdande borgmästare i Ostrava. Han sade att stadsrepresentanterna skulle vilja bygga ett träningscenter på Bazalech. “Vi arbetar hårt på det. Vi har att göra med ägaren till Baník, herr Brabec. ”

Bazala, som tillhör staden, bör överföras till Vítkovice Arena före årets slut. “Det kommer att bli en mer systematisk lösning än den nuvarande”, sa Štěpánek.

Förra året diskuterades införandet av Bazal i ett stadsporteringsföretag. “Vid den tiden gjorde vi det inte, men nu har vi öppnat mötet igen. En av anledningarna är att staden inte kan bry sig om gräsmattan.Trots allt kommer vi inte att lösa gräset hur man klipper gräset när Vítkovice Arena har experter på det, säger vice borgmästaren. Tidigare använde ostravierna det tredje gräsbevuxna området, men tidigare ägare Tomáš Peter sålde det innan han lämnade klubben. I framtiden kan den tredje högsta stigningen växa hus.Men det skulle behöva ändra stadsplanen som räknas på idrotten.

“Vi är inte ägare till landet och dess ägare har inte en plan för markanvändning, så ingen har egentligen något”, säger Martin Stepanek. “Vi är döda, men vi pratar om det.” Štěpánek uppskattar att cirka 200 miljoner kronor behövs för att skapa ett modernt träningscenter i Bazal, som märkbart saknas i Ostrava. “Vi vill inte hälla för mycket pengar till detta, men nästan 200 miljoner kommer att behövas. Över hälften kommer att kräva reparation av tribunalen, där det finns också nödvändiga faciliteter, regenerering, gym, gym. ”

Stadsrepresentanter letar också efter andra områden där fotbollsspelare kan träna.Ännu mer problem än Baník är rookie av andra ligan MFK Vitkovice. Redan tidigare löste ägaren till Vítkovice, Jan Světlík, med den danska chefen för Baník Petr Šafarčík, att gräsmattorna kunde vara belägna i Vítkovice nära gatan 1 maj. , Sa Martin StŠpánek. “Vi pratar om Vista-området i Ostrava-South, det kan finnas tre av de två banorna där.” Enligt Stepanka kunde den tidigare Nova Hut-stadion i Ostrava-Zabreh användas för förberedelse.Men där, vid sidan av poolen, skulle vissa stadsboende och distriktsrepresentanter vilja se aquaparken. “Jag ser inte så mycket, hans konstruktion skulle kosta en miljard”, säger Stepanek. “Ett annat träningsområde finns där. Dessutom används inte andra handbolls- och volleybollsfält. Viktigt är att området tillhör staden. Allt som krävs är pengar att bygga om, “tillade Martin Štěpánek.