Om Saint “Lewy” är en portugisisk katt, vill de polerna

“Poles är fotboll fanatiker. De känner alla att de har ett riktigt starkt lag. Det är nästan omöjligt att komma till en bar i Polen där en landslagsmatch spelas, säger den tidigare ligastriden Tomáš Pešír, som spelat i Polen och fortfarande tittar på polsk fotboll.

Han besökte också landet under euron och berättar: “Tänk vad som händer här när ett landslag spelar en viktig match. Och sedan multiplicera det hundra gånger. Det här är Polen. Dagen före matchen bär fansen skjortor och halsdukar. En annan värld. Spelarna är under stort tryck. Alla tittar på fotboll i Polen, och nationen är ganska säker. “Polackerna kunde inte komma till euron i 40 år och hamnade i de två tidigare turneringarna.För fyra år sedan kom de över Tjeckien, som överraskande slog ut hemmet och avbröt nationell entusiasm. Nu vill de ha en annan stor framgång. Laget har det. I fyra Euro-matcher gjorde de ett mål från Shaqiri, som gjorde med en sax. De gav bara tre mål, men de gick säkert från gruppen med Tyskland (0: 0), Nordirland (1: 0) och Ukraina (1: 0). I den åttonde rundan gjorde schweizern imponerande straff.

Och även i Frankrike lade kanonisten Robert Lewandowski, ledaren för Bayern München, inte till sitt mål. Den polska kaptenen rasade i en kvalifikation där han blev bästa scorer (13) och hans lag det mest offensiva laget (33).Nu inget. “Vårt lag ser väldigt bra ut, men vi måste fokusera mycket på Cristiano Ronald. Han behöver bara en sekund av ouppmärksamhet att bestämma. Min generation fick Polen för euron, men den här har en stor chans att lyckas. ” “Kungen kommer vara den enda”, säger Lewandowski och Ronald på framsidan av Katowicki Sport. ovanligt vid noll. Men polerna försvarar honom. “Han gjorde inte poäng, men han gör mycket arbete.Han är i optimal form “, säger tränare Adam Nawalka.

Stellar” Lewy “är den mest felaktiga spelaren i turneringen (16), vilket också är ett testamente. “När jag kan bli en hjälte. Var tålamod, sade Robert Lewandowski. “Han är tydligt helig för polerna,” noterade Peshir. “Då Blaszczykowski, Krychowiak och Milik. Det här är andra stora avgudar. “Om de skjuter Polen i semifinalerna, skulle galenskapen intensifiera. Vinnaren av Wales-Belgium duellen, inget olösligt. Men vi är långt borta. Även om…Portugal har världsspelare, precis som vi gör, säger Jakub Blaszczykowski, en mittfältare som har värd Dortmund i Fiorentino och har gett två av de tre polska målen. “Vi är i kvartfinalen, som fortfarande inte lyckas i Polen. Otroligt känsla.Jag hoppas det går till finalen. “